SRC-reisleider Bart van Mierlo

‘Al vanaf het begin hebben de landen in het oosten van Europa me gefascineerd. Mijn vriendjes gingen met hun ouders op vakantie naar Italië of Frankrijk, maar ik wilde naar Bulgarije, Roemenië of Hongarije. Waar die fascinatie precies vandaan kwam is me nog steeds een raadsel, maar ik had visioenen van woeste landschappen waar helden met namen als Skanderbeg, Christo Botev en Lajos Kossuth rondzwierven. Nu, jaren later, heb ik die landen allemaal uitgebreid mogen bereizen en ik durf het hier nu wel te bekennen: die voorliefde voor het oosten is nooit meer “goed” gekomen.’

Bart van Mierlo werkt sinds 2006 bij SRC Reizen

Loading the player ...
Bestemmingen: Bulgarije, Estland, Letland, Litouwen, Rusland, China, India, Macedonië.
Opleiding en achtergrond: historicus
Video: Bart vertelt over Oost-Europa

De Baron in Transnistrië

14-06-2017 09:36

Het was zo’n streek die je in de boeken over Peter de Grote tegenkwam. Moldavië, met die rivier met die gezellige naam, de Proet. Die deed me altijd denken aan ‘proettelende koffie’, of een ‘gezicht vol proeten’. Een naam waar je vrolijk van werd.

lees verder »

Hoe maak je een monnik aan het lachen?

16-04-2017 09:18

In de vorige eeuw maakte ik mijn eerste trip naar Birma, het huidige Myanmar. Een land dat al zolang als ik mij kon heugen tot mijn verbeelding sprak. Het reizen met het 'openbaar vervoer' was al avontuurlijk (en de reden voor mijn kritiekloze dankbaarheid jegens de NS), maar de trip die het meest tot de verbeelding sprak was de vier-daagse hike door de bergen. We overnachtten in kloosters die op de route lagen.

lees verder »
terug naar Reisleiders