SRC-reisleider Martine Delver

Hoe zal ik na jarenlang reizen en verblijven in Spanje verwoorden waarom dit land zoveel voor mij betekent? Het zit hem, denk ik, in grote en kleine dingen… Het is de schittering van de zee, de weidsheid van het Spaanse landschap, de uitgestrekte horizon, het grote contrast tussen de verschillende streken, de ervaring in Spanje door de geschiedenis te lopen, het Spaanse gevoel voor stijl, de informele wellevendheid van de mensen, het respect voor de tradities en tegelijkertijd de open houding naar de toekomst; het is de zon op je huid, de mensen in de straten, het samen genieten van tapas aan de bar, de kunst om in het moment te leven… Iedere keer kan ik er weer intens van genieten om in Spanje te zijn. Het is een voorrecht dit met u te mogen delen!

Reisleidster Martine Delver werkt sinds 1999 voor SRC Reizen

Opleiding en achtergrond: Studie Spaanse Taal- en Letterkunde in Leiden en Madrid. Woonde enkele jaren in de Verenigde Staten en samen met haar man als tropenarts in Zambia. Heeft veel gereisd in zuidelijk Afrika, Noord-Amerika, en Zuid-Amerika. Meer dan 20 jaar is zij werkzaam geweest als docente taalvaardigheid Spaans. Werkt als beëdigd vertaalster Spaans
Bestemming: Spanje en Argentinië en Chili

Stoere kunst in Baskenland

18-06-2017 09:49

Spectaculair die Baskische kust; wijds en ruig, zo anders dan de kust van de Middellandse Zee. De noordelijke ligging geeft Baskenland een eigen dynamiek. Oceaandepressies komen er het land binnendrijven, het kan er flink waaien en de Golf van Biskaje is koud. Walvisvaarders waren het, die Basken, stoere zeelieden en later ook harde werkers in mijnbouw en industrie.

lees verder »

In de Okavangodelta

29-05-2017 09:02

Omdat we jaren geleden in Zambia gewoond hebben, steekt het verlangen om naar Afrika te gaan af en toe de kop op. We gaan het deze keer ‘avontuurlijk’ aanpakken en huren een 4-wheel drive met daktenten. ‘Als je ‘s nachts de geluiden uit de bush door je dunne tentzeil heen kunt horen, dan besef je dat je (nog ) leeft!’.

lees verder »
terug naar Reisleiders