SRC-reisleider Bob van der Linden

‘Overrompeld zijn ze, mensen die al veel hebben gereisd maar voor het eerst met mij in India zijn. Het is dan ook niet zomaar een bestemming. Zelf ontdekte ik India toen ik na mijn middelbare school met een rugzak door dit enorme land trok. Ik vertel mijn gasten vooral over de grote veranderingen die sinds de jaren tachtig in India plaats hebben gevonden. Ook laat ik hen graag kennismaken met de Indiase culinaire tradities. Mijn favoriet is de Mughal-keuken met onder andere kebab, rijke curries, kip tandoori en warme nan-broden. Krijgt u al zin om samen met mij India te ontdekken?’

Bob ven der Linden werkt sinds 2006 bij SRC Reizen

Bestemmingen: India, China, Istanbul, Syrië, Jordanië, Spanje, Portugal
Achtergrond en opleidingen: studie Moderne Aziatische geschiedenis, privé-studie Hindi/Urdu, freelance muzikant

Een francofiele maharadja op het platteland van Punjab

3-12-2012 15:39

Komend voorjaar is het eindelijk zover: dan vertrekt mijn SRC-droomreis ‘Onbekend Punjab’. Ook voor mij wordt het een spannende reis, want al ben ik nog zo bekend met de plaatsen die wij zullen bezoeken, het reizen met een groep is toch altijd anders dan in je eentje. Ongetwijfeld zal iedereen onder de indruk zijn van Le Corbusier’s Chandigarh, van de voormalige zomerhoofdstad van Brits India, Shimla, en natuurlijk van de Gouden Tempel in Amritsar. Maar wat te denken van Kapurthala, een op het eerste gezicht klein en ingeslapen provinciestadje?

lees verder »

De mooiste tombe ter wereld in een paradijselijke tuin

2-11-2012 11:18

Inmiddels heb ik de Taj Mahal waarschijnlijk op ieder moment van de dag wel eens gezien: van zonsopgang tot -ondergang. Echter, de laatste keer dat ik werkelijk weer werd overweldigd, was toen er heel veel mist was en je het mausoleum pas van heel dichtbij kon zien. Natuurlijk deelde de groep mijn enthousiasme niet, want zij hadden de Taj veel liever blinkend in de zon gezien.

lees verder »
terug naar Reisleiders