SRC-reisleider Frits van Norden

‘Azië is voor mij het continent waar ik mij het meest thuis voel. Naast China maak ik veel reizen naar Vietnam en Cambodja. Iedere keer als ik een reis naar dit continent begeleid, heb ik als doel een beetje van mijn liefde voor die landen over te brengen op mijn gasten. Niet door ze alleen de rijke cultuur te laten zien, maar vooral ook door ze te laten kennismaken met de gewone dingen op straat, de bijzondere sfeer die er hangt en de vriendelijkheid van de mensen.’

Frits van Norden werkt sinds 2006 voor SRC Reizen

Loading the player ...
Bestemmingen: Rusland, Estland, Litouwen, Letland, Engeland, Spanje, Cuba, India, Vietnam, Cambodja en China
Opleiding en achtergrond: accountant
Video: Frits vertelt over Vietnam

Van Cobh naar Ellis Island

10-06-2017 09:35

Afgelopen april vertrok ik alleen naar mijn geliefde Ierland voor een trektocht op Beara Peninsula; een ongerept stukje Ierland gelegen in het zuidwesten. Ik vloog naar Cork en vandaar moest ik de bus nemen naar Glengarrif, het vertrekpunt voor de wandeltocht. Maar bij aankomst had ik een klein probleem: de bussen van de nationale busmaatschappij reden al twee weken niet als gevolg van een staking, en ook voor mij maakten ze geen uitzondering. Er was wel een particuliere busverbinding maar die vertrok pas om 18.00 uur ’s avonds en aangezien ik al om 10.00 uur ’s ochtends landde, moest ik de hele dag in Cork doorbrengen. En daar had ik ook weer niet zo’n zin in.

lees verder »

Truttigheid alom

22-05-2017 09:43

Mocht u dit jaar deelnemen aan de prachtige Zuid-Engeland reis, dan maakt u kennis met de heerlijke Engelse wens van velen: de wens om alles bij het oude te laten. Zelf noem ik het soms truttigheid. Afgelopen maand (weekend van 2 april) bereikte deze truttigheid een hoogtepunt in het schitterende dorpje Bibury. Er is grote kans dat u dit plaatsje aandoet als u een dag in de Cotswolds verblijft.

lees verder »
terug naar Reisleiders